"Евтимов груп" ЕООД
Проектантски услуги, строителни дейности и довършителни работи - Троян

Полагане на мазилки

Мазилката е важна част от вътрешното оформление. Мазилките биват вътрешни и външни, според предназначението и материалите вложени в тях. Най-често вътрешните мазилки са варо-циментови и варо-гипсови, а външните-вароциментови, полимерни, силикатни, силиконови и минерални.

Вътрешните мазилки, основно гипсови, служат като крайно оформление на стените и покриване на зидария. След завършване, гипсовата мазилка може да бъде боядисана директно, без повече мокри процеси. За по-добър ефект, може да бъде нанесен последен слой фина шпакловка За идеална нивелация се препоръчва полагане на майки, което гарантира прави стени и тавани. При правилна зидария и прави ъгли в помещението, разходната норма е ниска, което гарантира добрата цена. За по-дебели слоеве се препоръчва хастарна мазилка и влагане на мрежа. Преди полагане, стените се изчистват, а неравности се изкърпват.Подходяща е за вътрешни, сухи и влажни помещения. Може да се полага машинно и ръчно.

За бани, кухни и стени, облицовани с плочки или камък се препоръчва варо-циментова мазилка, поради якостта й. Желателно е, преди мазане да се проверят ВиК инсталацията за течове и сълзене, както и ел.инсталацията и позиционирането на кабелите.

При външните фасадни мазилки, икономическата ефективност е по-висока, което наложи на пазара тънкослойни мазилки за топлоизолационните системи. Външните мазилки са минерални, силикатни, силиконови и полимерни, като варират в качество и цена.

За измазване на стени и тавани доверете ни се и ни повикайте.

Най-важната ни задача е да оправдаем доверието на клиентите си!